Senatorul Radu Oprea- la Expoziția mondială Dubai

Senatorul Radu Oprea a contribuit substanțial la susținerea imm-urilorși promovarea produselor românești în perioada în care a deținut portofoliul mediului de afaceri.
Una dintre metodele de promovare a fost și încurajarea producătorilor români- inclusiv prin finanțare- de a participa la târguri și expoziții internaționaale de profil.
Radu Oprea Dubai 2
O astfel de manifestare, de prestigiu, este Expoziția Mondială Dubai, pentru care, înă, ”aripa USL” a guvernelor Orban-Cîțu nu au găsit de cuviință să acorde finanțare.
Este motivul pentru care România își face cunoscută prezența doar în plan politic la standul care îi este alocat, prezența fostului ministru în delegația parlamentară fiind, practic, singura garanție că cineva, care știe, concret, despre ce este vorba, va transmite și va identifica oportunități de afaceri pentru antreprenorii români.

Radu Oprea- purtător de cuvânt (și) al mediului de afaceri din România

Senatorul Radu Oprea se dovedește a fi, în aceste zile, nu numai un bun purtător de cuvânt al PSD, ci și al mediului de afaceri din România, ale cărui probleme- dar și puncte forte- le cunoaște foarte bine, atât din experiența antreprenorială personală, cât și din cea de fost ministru al Mediului de afaceri.
Cu toate acestea s-au găsit destui cârcotași care să îi întrebe ”de unde până unde” a ajuns să facă parte din delegație, care sunt costurile etc.
Aici, puteți citi postarea pe care a făcut-o, în urmă cu puțin timp, pe Facebook:
”Pavilionul României de la expoziția mondială Dubai a găzduit astăzi seminarul: "Viitorul energiei sustenabile - perspective 2030". Împreună cu Senatorul Lorant Antal, președintele comisiei de energie, am avut onoarea să deschidem acest seminar.
Educația se face și prin joc. Reprezentanții ministerului energiei au prezentat un joc destinat copiilor prin care aceștia vor putea înțelege mai ușor eficiența energetică.
Întâlnirea cu domnul Isam Kazum, CEO al Departamentului pentru Turism și Economie, din Dubai a prilejuit un schimb de informații despre cum a reușit economia Dubaiului să depășească criza generată de pandemie.
Comerțul cu UAE este excedentar în favoarea României, cu peste 180 milioane de euro. Este mult mai ușor să crești volumele acolo unde ești deja cunoscut, dar pentru acest lucru companiile românești trebuie să fie prezente în acest spațiu care este o veritabilă poartă de intrare în toată zona golfului.”
Mai multe informații despre activitatea senatorilor prahoveni pteți găsi aici:

 

Redactor Șef
Ziarist profesionist cu peste 30 de ani de experiență în presa prahoveană (presa scrisă, televiziune, presa online)