Mircea Roșca (PNL)- demersuri pentru educația financiară în școli

Recent, deputatul prahovean Mircea Roșca a postat pe contul personal Facebook că se pronunță pentru pregătirea copiilor români pentru... viața adevărată, susținând, în Parlament, în calitatea sa de vicepreședinte al Comisiei pentru industrii și servicii, introducerea educației financiare în învățământul preuniversitar, alături de educația antreprenorială.

Mircea Roșca tribuna

Iată postarea sa:

Mircea Roșca: ”este foarte important să ne învățăm copiii să fie cumpătați și rezonabili”

”Într-o epocă a vitezei, în care se promovează mult prea ușor consumul peste măsură și superficialitatea în alegere, este foarte important să ne învățăm copiii să fie cumpătați și rezonabili, predându-le cu înțelepciune elemente de educație financiară pe înțelesul lor.

În acest scop, am susținut astăzi, în calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru industrii și servicii, introducerea educației financiare în învăţământul preuniversitar, alături de educaţia antreprenorială, convingându-mi colegii să adopte o serie de amendamente pe care le-am propus tocmai pentru a ne asigura că o astfel de inițiativă nu va rămâne, ca multe altele, doar pe hârtie, ci va fi și implementată cu succes.

Pledoarie pentru chibzuință, modestie și respect

Deși privesc uneori cu tristețe la dezorientarea și rătăcirea multor tineri pe care am ocazia să-i cunosc, consider că este de datoria noastră, nu a lor, să le oferim posibilitatea de a crește frumos, să-i facem să înțeleagă valoarea muncii mai presus de valoarea materială a lucrurilor pe care le dobândesc, să-i ajutăm să înțeleagă de la o vârstă fragedă instrumentele financiare simple precum planurile de economisire sau creditele, și să le sădim adânc în suflet valori pe care noi înșine le-am moștenit de la părinții noștri, precum chibzuința, modestia și respectul!” și-a încheiat deputatul Mircea Roșca pledoaria pentru... normalitate.

Mai multe informații despre activitatea parlamentarilor prahoveni găsiți aici:

Alexandru Nazare, senator PNL, a pierdut portofoliul Finanțelor

Redactor Șef
Ziarist profesionist cu peste 30 de ani de experiență în presa prahoveană (presa scrisă, televiziune, presa online)