George Ionescu- interesat de problemele acvaculturii

George Ionescu, deputat PNL de Prahova, este interesat de rezolvarea unor probleme legislative din domeniul acvaculturii. În calitate de membru în Comisia pentru mediu şi echilibru ecologic, i-a semnalat, la începutul lunii iulie, ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, incoerențe legislative în reglementarea regimului terenurilor pe care sunt amplasate amenajări piscicole și modul în care Administrația Națională Apele Române (ANAR) încurcă și mai mult lucrurile, încasând sume nejustificate în raport cu legea și serviciile prestate deținătorilor de luciu de apă.

George Ionescu acvacultura

Mesajul, extrem de tehnic și țintit, se dorește a fi un semnal de alarmă în favoarea piscicultorilor și unul de avertizare în privința abuzurilor ANAR, de care factorii de decizie ar fi bine să țină seama.

George Ionescu dă de înțeles că dacă ANAR și Ministerul Agriculturii și-ar da mâna, banii europeni ar putea veni în valuri

În opinia lui George Ionescu, piscicultura, sprijinită și promovată așa cum se întâmplă în celelalte state membre, ar putea fi, în acest exercițiu financiar, unul dintre cei mai importanți beneficiari de fonduri europene.

Nu este de mirare, deci, că ”bătaia peștelui” atrage interesul și interesele multor inițiați.

Din păcate, însă, cele două entități preferă să își dea una alteia peste mână, răstimp în care CE impune reguli de finanțare prohibitive.

Alte informații în legătură cu activitatea parlamentarilor prahoveni găsiți aici:

Bogdan Toader, deputat PSD, cere RĂSPUNS de la Consiliul Județean!

Redactor Șef
Ziarist profesionist cu peste 30 de ani de experiență în presa prahoveană (presa scrisă, televiziune, presa online)