Simona-Maya Teodoroiu

Data naşterii: 09.07.1969

Este licenţiată în drept (Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Drept, 1993) și a urmat stagii de specializare organizate de Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Justiţiei din Olanda (MTEC/EVD), Haga, Facultatea Internaţională de Drept Comparat, Strasbourg, Franţa, Comisia  Europeana,  Direcţia  Generală  „Mediu  înconjurător,  securitate nucleară şi protecţie civilă”, Unitatea A3 „Relaţii Internaţionale şi Mediu Înconjurător”, și Universitatea Catolică din Louvain (Belgia), Louvain –la -Neuve, Facultatea de Drept.

Din 2002, este doctor în Drept, an în care a fost și decorată de preşedintele României cu Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler.

A fost membru al Curții de Conciliere şi Arbitraj a OSCE și membru al Curții Internaţionale Permanente de Arbitraj (PCA), Haga.

A fost și membru al Wilton  Park  Association (Agenţie  Guvernamentală  în  cadrul  Foreign  and Commonwealth Office of Great Britain), Marea Britanie

A fost expert  Guvernamental  în  cadrul  Departamentului  pentru  Integrare Europeană  al  Guvernului  României,  Direcţia  Infrastructură  şi  Resurse Naturale, desk-officer pentru mediul înconjurător și consilier diplomatic al  ministrului Justiţiei.

De asemenea, în calitate de secretar de sat în Ministerul Justiției, a fost Coordonator  al  activităţii  Ministerului  Justiţiei,  ca  membru  în  Comisia Naţională pentru Integrarea României în NATO.

A fost și șef Unitate Programe Internaţionale (magistrat), desk-officer pentru programele finanţate de Banca Mondială, având ca beneficiar CSM și memmbru titular al Consiliului Naţional de Integritate.

De asemenea, activitatea sa didactică este una notabilă.

Este deputat și activează în cadrul Grupului parlamentar  al Partidului Social Democrat.

Este    vicepreședinte al Comisiei pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale  și membru al Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi.

Redactor Șef
Ziarist profesionist cu peste 30 de ani de experiență în presa prahoveană (presa scrisă, televiziune, presa online)